06 15 44 73 59 info@stapjeugdhulp.nl

Behandelaanbod

STAPjeugdhulp biedt gezinspsychomotorische therapie (GPMT) en therapie gericht op agressie- en emotieregulatie (gebaseerd op de ART methode van Goldstein). Met de focus op een nauwe samenwerking tussen gezin, school en hulpverlening, is de manier van werken van STAPjeugdhulp laagdrempelig, kortdurend en efficiënt.

ART

Iedereen is weleens boos. Sommige mensen zijn echter zo vaak boos of zelfs agressief dat ze zichzelf of hun omgeving hiermee schade berokkenen. Dan is het verstandig om iets met je boosheid te doen.

De agressie regulatie training (ART) is gericht op verminderen van agressief gedrag/boosheid, het vergroten van sociale vaardigheden en het beter omgaan met sociale dilemma’s.

Bekijk de ART

GPMT

In ieder gezin doen zich weleens problemen voor. Meestal lukt het de gezinsleden zelf om deze problemen samen goed op te lossen. Wanneer dit niet (meer) lukt en/of wanneer er steeds meer negativiteit in een gezin ontstaat, kan er hulp worden gezocht in de vorm van een systeemgerichte therapie.

Gezinspsychomotorische therapie (GPMT) is een ervaringsgerichte systeemtherapie, dat wil zeggen dat het gezin door middel van praktisch gerichte oefeningen in een zaal tot inzicht en verandering komt.

Bekijk de GPMT

Combinatie ART-GPMT

Wanneer agressieproblemen zich hoofdzakelijk in de thuissituatie voordoen, en het lukt het gezin niet om hier gezamenlijk een positieve verandering in aan te brengen, dan kan een combinatie ART-GPMT ingezet worden.

Hierbij worden elementen vanuit zowel de ART als de GPMT samengevoegd tot een passend behandelaanbod op maat.

Bekijk de combinatie ART-GPMT

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u e-mailen naar info@stapjeugdhulp.nl of bellen naar 06 15 44 73 59.